Hvordan gjøre boligen din sikker

04 juni 2020
Elisabeth Novik Nielsen

Alle boligeiere bør sørge for at boligen er sikker, både når det gjelder innbrudd og skader. Med en sikker bolig vil du garantert sove trygt om natten. Det er i utgangspunktet flere faktorer å huske på, om du ønsker en tilfredsstillende sikring av boligen din. Du bør sørge for at samtlige dører kan låses, slik at uvedkommende kan komme inn uten bruk av nøkkel.

Du bør også sørge for at vinduene dine er innbruddssikre. Du bør være sikker på at vinduene kan låses tilstrekkelig. En vinduslås er gjerne plassert der den ikke er synlig fra utsiden. Du kan også sikre de av vinduene som du ikke åpner så ofte, med gitter eller annen forsvarlig sikring. 

Du bør også undersøke hvilke ytterdører som er mest sikker i forhold til andre. Dette gjør du enkelt ved å undersøke hvilke dører og låser, som er tilgjengelig i det norske markedet. Du kan også kontakte en låsesmed i Bærum, om dette passer for deg. Du finner garantert en låsesmed i nærheten av der du bor.

Gjør boligen din brannsikker

Noen velger å sikre boligen ved å montere en brannstige som kan benyttes ved brann. Det er også viktig at du monterer røykvarslere i hjemmet ditt, slik at du kan bli varslet om det skulle oppstå en brann. Her er det viktig at du sjekker at batteriene fungerer som de skal. Du bør skifte ut brannvarslerne hvert tiende år.

Det kan være smart å planlegge hvilke rømningsveier som kan benyttes ved en eventuell brann. Dersom det bor mange mennesker i boligen, kan det være forsvarlig å gjennomføre en brannøvelse. Du vil da være sikker på at samtlige i boligen vet hva som skal gjøres om uhellet er ute.

Du bør også se til at komfyren og andre brannfarlige steder, er forsvarlig sikret. Det er også viktig at det er moderne brannslukningsutstyr tilgjengelig i boligen.

Flere nyheter