Finn en god skjønnhetsrutine som passer for deg

01 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange måter å bygge opp en god skjønnhetsrutine på, men det viktigste er faktisk at den består av ritualer som får nettopp deg til å føle deg vel. Her skal vi se litt nærmere på noen elementer den kan innebære. 

Hårfjerning som en del av skjønnhetsrutinen 

Noe så rutinemessig som hårfjerning kan også være en vital del av skjønnhetsrutinen din, hvis det er noe som får deg til å føle deg vel. Det kan gjøres på flere måter. Man kan bruke barberhøvel, voks, hårfjerningskrem eller gå til en salong for å få voks- eller laserbehandling, som gir et litt mer varig resultat. Det er helt opp til deg om hårfjerning er noe som inngår i rutinen, men for mange er det et viktig skritt for å føle seg vel.

Hårfjerning

Få en god hudpleierutine

For de fleste er hudpleie i en eller annen grad en vital del av skjønnhetsrutinen. Det er blitt mer og mer fokus på dette de siste årene, og det er mange som begynner tidlig med aktive ingredienser som niacinamide og retinol, for å forebygge aldringstegn. Solfaktor burde være en viktig del av en hver hudpleierutine, og det er faktisk sånn at man burde ha solfaktor på, gjerne minst 30 eller 50 UVA/UVB hver eneste dag – hele året.

Mange tar bare solfaktor på når det er sol, men det er faktisk UV stråling selv når det er overskyet, og dette kan skade huden din på sikt. Det er også sånn at det blå lyset fra mobil og datamaskin, også kan ha en påvirkning på huden, som noen solkremer kan bidra til å beskytte mot. Det er derfor viktig at man har det man kaller en bredspektret solfaktor. Dette er noe som burde være universelt for alle skjønnhetsrutiner. Begynn med en god toner, et serum eller en olie og avslutt med krem og til sist solfaktor. 

Flere nyheter