Gøy med mikroskop for barn

29 september 2021
Johanne Larsen

Det er mange måter å få barn til å oppdage morsomme, nye ting på. Gjennom lek kan man lære og oppdage mye, og da trenger man de helt riktige lekene. Det kan du lese mer om her. 

Lek og læring

Lek og læring henger faktisk tettere sammen enn du kanskje tror. Det er nemlig fullt mulig å leke og lære samtidig, og barn kan få utrolig mye ut av å leke, mens de lærer, utforsker og finner ut av nye ting og sammenhenger. Det er nemlig viktig å gjøre læring til noe gøy og positivt. Det gjør det mye letter for barnet når det begynner på skole, at man har et godt forhold til det å lære noe nytt, og at det kan gjøres på en morsom måte.

Det kan man for eksempel gjøre med kjemisett og mikroskop barn. Dette er perfekte ‘leker’ for at barn skal kunne lære mer om hvordan naturen henger sammen, og finne nye sammenhenger. Det er jo en stor del av det å være barn å lære seg hvordan ting fungerer, og da kan et kjemisett og mikroskop være nyttig. Da kan man utforske, samtidig med lek, og her kan du som voksen med fordel bidra til å gjøre leken ekstra lærerik og morsom. Hva med en naturdag, der dere undersøker det dere finner i mikroskopet? Rumpetroll og blader, sopp og annet gøy som man kan finne på tur. Det er uendelige muligheter hvis man vet hvor man skal lete.

Heldigvis finnes det mange mikroskop- og kjemisett til barn for deg som vet hvor du skal lete. Det er enkelt å finne på nettet, og der kan du også kose deg med et stort utvalg, så du kan finne akkurat det kjemisettet og mikroskopet du er på jakt etter til ditt barn. Da kan man gjøre læring både gøy og nyttig. 

Flere nyheter