Slik finner du frem til riktig skihjelm

21 juli 2021
Johanne Larsen

Det er ingen tvil om at skihjelm er noe av det viktigste utstyret vi har med oss i bakken – liten som stor. Det er nemlig det som beskytter deg hvis det skjer en ulykke i bakken, og derfor er det viktig å velge riktig her. Her skal vi se litt nærmere på hvordan. 

Kan man kjøpe skihjelm på nettet?

Mange lurer på om man egentlig kan kjøpe skihjelm på nettet, og det korte og enkle svaret er faktisk ja. Det er nemlig fullt mulig å kjøpe skihjelm på nettet, og det er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det som er den største fordelen med å kjøpe online, er at man som regel finner et mye større utvalg av farger og modeller, enn hvis man går inn i en fysisk butikk. Hvis man vil finne den perfekte skihjelmen, uansett om det er til barn eller voksen, så er dette unektelig et stort pluss. 

Hva skal jeg velge? 

Når man skal velge er sikkerhet faktisk den viktigste faktoren, og her kan det være lurt også å tenke på synlighet. For er det ikke sånn at det også er viktig å være synlig i bakken? Jo, det er det, og her kan skihjelmen spille en viktig rolle. Kanskje skal du nettopp velge en skihjelm i en litt synlig farge? Det er nemlig sånn at du kan være utrolig god på ski eller snowboard, men det er ikke dermed sagt at du er helt trygg i bakken. Nei, det er andre alpinister som kan utgjøre en fare, og selvfølgelig andre ting og faktorer som kan komme utenfra, og som ikke har noe med dine skiferdigheter å gjøre. Derfor er ikke det at man bruker hjelm et tegn på at man ikke er god på ski, nei, det er bare et tegn på at man tar sikkerhet på alvor. 

Flere nyheter