Moderne knuseverk spås en stor fremtid

24 august 2020
admin

Moderne knuseverk spås en stor fremtid

Stein er et materiale vi har jobbet med i årtusen, men måten vi bruker det forandrer seg hele tiden og det gjør kvaliteten også. Ulstein Knuseverk har pukkverk i Ulstein Kommune og er lokalisert på Kvalneset, et sted i Norge med mye fjell og et knuseverk i Volda som utfører en rekke viktige oppgaver.

De produserer masse forskjellige typer stein og materialer til alle mulige forskjellige prosjekter i alle mulige forskjellige kvaliteter. Der tar de ut masse stein fra fast fjell, noe som ser ganske sinnsykt ut når man ser det i levende live og selv om det er enn relativt ny maskinparken har den relativt stor og utviklet kapasitet. 

Materialer som pukk, singel, sand og betong 

På sitt knuseverk i Volda produserer Ulstein masse forskjellige materialer og kvaliteter til en rekke forskjellige kunder. Hvis du er heldig nok til å kjøre forbi et knuseverk noen gang vil du se hvor enormt imponerende det faktisk ser ut når man ser det i levende live. At de tar ut fast fjell og gjør det om til pukk, singel, sand og betong er utrolig å se og noe som jeg ikke trodde ville være så spennende som det faktiske er før jeg faktisk så det. 

Kubiseringsknuseren er stjernen

Kubiseringsknuseren på Ulstein sitt knuseverk i Volda er stjernen i showet og den forvandler fast fjell til alle mulige kvaliteter av stein til all mulig bruk. Den hjelper med å lage drenerende materialer som brukes på veier eller i innkjørselen din eller andre steder der grus og andre mindre kvaliteter brukes og det er virkelig utrolig å se.

Fjellet er noe vi ser som konstant og urokkelig, men likevel er det masse utbygging og utnyttelse av fjellet til bebyggelse, veibygging og alt mulig annet. Fjell kan alt føles det som. Med litt hjelp fra kubiseringsknuseren i et knuseverk i Volda hvertfall. 

Flere nyheter