Takløsninger til mindre konstruksjoner

26 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er ikke alltid man skal legge tak på store konstruksjoner som et hus eller en hytte. Noen ganger er det mindre konstruksjoner som trenger nytt tak, eller kanskje skal få nytt tak i utgangspunktet, og da er det essensielt at man velger helt riktig taktype. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan velge helt riktig type tak. 

Hva kan jeg velge mellom?

Det er flere forskjellige taktyper man kan velge mellom til mindre konstruksjoner. Det er jo ikke nødvendigvis sånn at man trenger samme egenskaper på et tak til et skur eller en garasje, som man gjør til en bolig, men det er viktig at man får et tak som holder konstruksjonen tørr. 

Bølgeplater

Det er også mulig å få taktyper som slipper inn dagslys, og det kan være en stor fordel for noen konstruksjoner. Hvis du for eksempel har en liten arbeidsbod, skur eller garasje, som trenger nytt tak, kan det være at det kan være lurt å velge en type tak som slipper inn dagslys. Dermed er tradisjonelle taktyper som takpapp ikke en løsning, men nye taktyper laget av slitesterk plast, som bølgeplater av bitumen, gjør at du kan få tak med dagslys. 

Man kan også velge tradisjonelle taktyper som teglstein eller skifer, men de har helt andre egenskaper. 

Hva er fordelene med bølgeplater? 

Bølgeplater finnes både i helt gjennomskinnelige og i gjennomsiktig i variabel grad, så du kan få litt lys inn. Samtidig sørger bølgeplater for å dempe lyd fra hagl og regn, så du kan oppholde deg i boden, garasjen, kolonihavehuset eller lignende, i all slags vær. Det er også en type tak som er svært holdbar, og som er enkel å legge selv. Dermed kan det også være den perfekte løsningen for deg som gjerne vil legge taket helt på egenhånd 

Flere nyheter